Forslag til vision for Frederiksberg Hospital

Høringen er afsluttet.
Høringstype
Strategi
Sagsnummer
01.00.05-A00-1-19
Startdato
tir, 22/01/2019
Høringsfrist
fre, 12/04/2019

Baggrund og formål

Rigtig mange borgere har siden juni 2018, hvor borgerdialogen blev skudt i gang, kommet med deres input til, hvad der skal ske med Frederiksberg Hospital, når det flytter i 2023. Idéerne er blevet samlet i et idékatalog, som kan ses under Dokumenter, og på den baggrund er der nu formuleret et forslag til vision for udviklingen af Frederiksberg Hospital - og herunder en række delvisioner:

Hovedvision:
- På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor liv og ro forenes i en bydel med bæredygtige fremtidsløsninger og sin egen identitet.

Delvisioner:
- Med afsæt i hospitalets historie bevares historiske bygninger og grønne træk og der gøres plads til nybyggeri, aktiviteter og klimatilpassede byrum.
- Høje ambitioner om en grøn, cirkulær og ressourcebevidst tilgang sikrer nye og bæredygtige muligheder for os på Frederiksberg og dem, der kommer til.
- Varierede bo- og ejerformer, nære sundheds- og fritidstilbud, kultur og kreativt iværksætteri bliver tilgængeligt for alle og skaber liv.
- Kvarteret skaber rammer for nye måder at leve på, hvor en blanding af generationer, selvforsyning, fællesskaber og deleøkonomi kan give øget livskvalitet og mangfoldighed.
- Trafikken indrettes på cyklister og fodgængeres præmisser i et fortrinsvis bilfrit område, hvor sivetrafik sikrer den nødvendige adgang for biler, der primært parkeres under terræn.
- Liv skal der være fra dag 1, hvor områdets muligheder sættes i spil i midlertidige aktiviteter, der skabes i dialog med borgere og foreningsliv.
- Nybyggeri og bevaringsværdige bygninger, træer og grønne arealer skaber i samspil med materialevalg og arkitektur et varieret og oplevelsesrigt udtryk.
- Hospitalsområdet bliver et markant aktiv på Frederiksberg til glæde for alle i byen - barren er høj på Frederiksberg.


Se hele visionsforslaget under Dokumenter, hvor de enkelte delvisioner også er uddybet. 

 

Videre proces

Du kan følge med i projektets videre proces på Frederiksberg.dk

Byliv og Drift

Smallegade 1, 4. sal
2000 Frederiksberg
Danmark

Telefontid
Mandag: 10:00-14:00
Tirsdag: 10:00-14:00
Onsdag: 10:00-14:00
Torsdag: 10:00-14:00
Fredag: 10:00-13:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket
Telefonnummer
38214220