Revision af kommuneplanen: Udbygning af den blandede by

Høringen er afsluttet.
Høringstype
Lokal- og kommuneplan
Startdato
fre, 08/07/2022
Høringsfrist
fre, 30/09/2022

Baggrund

Kommunalbestyrelsen har vedtaget det boligpolitiske udspil ”Udbygning af den blandede by”, og kommuneplanen skal nu revideres, så den er opdateret med de nyeste boligpolitiske mål.

Frederiksberg Kommune indkalder derfor idéer og forslag til, hvordan kommunen kan udbygge den bæredygtige, blandede by.

Efter høringsfristen vil der blive udarbejdet et forslag til tillæg til Kommuneplan 2021 om udbygning af den blandede by. Forslaget vil blive sendt i en efterfølgende offentlig høring.

Uddybende information

Udbygning af den blandede by handler om at udbygge Frederiksberg som en by med plads til alle indkomster, hvor borgere med vidt forskellig baggrund har mulighed for at leve side om side, mødes og få forståelse for hinanden.

Udgangspunktet er godt. Frederiksberg rummer en varieret sammensætning af kvarterer med forskellige boligtyper med stor variation i både størrelser og ejerformer. Her er nært til det meste - til butiksliv, erhverv, offentlige funktioner samt kultur- og fritidsliv.

Men den blandede by er under pres. Priserne på boliger stiger. Det betyder, at Frederiksberg risikerer at udelukke borgere med lave og almindelige indkomster, og det er ikke en blandet by.

Udspillet rummer en række initiativer, som blandt andet skal sikre, at der kommer flere almene boliger på Frederiksberg, flere andelsboliger, og at der arbejdes for nye boligtyper med fokus på fællesskaber.

Alle borgere og aktører på boligområdet, private og almene bygherrer og boligforeninger opfordres til at indsende idéer og forslag.

Læs det boligpolitiske udspil ”Udbygning af den blandede by” herunder. 

Læs mere om Kommuneplan 2021

By, Byggeri og Ejendomme

Smallegade 1, 4. sal
2000 Frederiksberg
Danmark

Telefontid
Mandag: 10:00-14:00
Tirsdag: 10:00-14:00
Onsdag: 10:00-14:00
Torsdag: 10:00-14:00
Fredag: 10:00-13:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket
Telefonnummer
38214120